Wüst begint eigen schaatsploeg

26 april 2015 08:43

team4gold

De koningin van het ijs begint een eigen ploeg: Team4Gold. Met Rutger Tijssen als coach, zoals al eerder bekend werd, hoopt de 29-jarige Ireen Wüst nog één keer goud te winnen op de Olympische Spelen in 2018 in Zuid-Korea.

Deze beslissing betekent een hereniging met Gerard Kemkers, met wie Wüst negen jaar lang een succesvolle samenwerking genoot in dienst bij de TVM schaatsploeg. De TVM schaatsploeg in deze hoedanigheid is niet meer sinds TVM in 2014 het sponsorschap opzegde (hoewel we de sportswear waar we in dit artikel over schreven nog regelmatig voorbij zien komen), en Wüst kwam terecht bij Team Continu van Marianne Timmer. Om sportieve redenen beëindigde ze afgelopen februari deze samenwerking. “Ik mis de uitdaging”, legde Wüst toentertijd uit. “Ik mis het sparren en het trainen met mannen, en ik denk dat ik dat nodig heb voor goud in Zuid-Korea.”

Team4Gold

Kemkers zal in het geheel een adviserende rol vervullen, een taak die hij zal combineren met zijn baan als manager van het topsportzorgcentrum van FC Groningen. Tegen het verzoek Wüst kon hij desondanks ‘geen nee zeggen’. “Ik heb een persoonlijke band met Ireen”, legt hij uit. Hij benadrukt hierbij dat hij geen officiële functie invult, maar dat hij in zijn vrije tijd meekijkt met de ploeg. Kemkers bewondert zijn voormalig pupil in haar doorzettingsvermogen. “Er is nog heel veel onzeker. Er is nog geen ploeg en nog geen sponsor. Maar Ireen weet heel goed wat ze wil.”

Wüst zelf is blij met de steun van Tijssen en Kemkers. “Sportief gezien neem ik geen gok, want ik geloof heilig in de programma’s die Gerard en Rutger voor me schrijven”, vertelt ze. “Maar zakelijk gezien is het natuurlijk wel een gok.”

Op naar goud

Acht olympische medailles heeft de Brabantse op haar naam, maar voor de meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit is het nog niet genoeg. Op de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018 wil ze nog een laatste keer laten zien wat ze in huis heeft. “Ik wil in Zuid-Korea nog één keer goud winnen, en het slagingspercentage is volgens mij het grootst als ik dat doe met mensen in wie ik het meeste vertrouwen heb.”

Wüst wil een team opbouwen dat op meerdere gebieden meedingt voor de hoofdprijzen van de Olympische Spelen. “Als ik aan dit project denk, krijg ik ontzettend veel energie om aan de slag te gaan.”

Leave a reply

vereist

vereist

optional