Tips voor sportfotografie

17 december 2012 09:35

sportfotoEen sportwedstrijd is vaak een erg spannende en memorabele gebeurtenis. Er vindt vaak veel actie en emotie plaats, wat erg mooie foto’s op kan leveren. Bij veel sportwedstrijden worden dan ook veel foto’s gemaakt; als aandenken, of om degenen die niet aanwezig konden zijn een goede indruk van de wedstrijd te geven. Aan de zijlijn van het sportveld kan dan ook bijna altijd standaard een fotograaf gevonden worden, zowel professionele fotografen van de pers, als enthousiaste amateurs die hun weg naar fotografie hebben weten te vinden. Ze leggen de sporters in het heetst van de strijd vast, en zorgen voor een mooi visueel verslag van de wedstrijd.

Maar waar moet eigenlijk op gelet worden bij het maken van een goede sportfoto? De website Tutsplus schreef een artikel met 8 interessante tips voor het fotograferen van sport. Zo raadt dit artikel aan om bijvoorbeeld geen flits te gebruiken, dit kan namelijk de sporters afleiden. Het gebrek aan licht kan opgelost worden door je lichtgevoeligheid van je camera (ISO) goed af te stellen. Door een hoge lichtgevoeligheid te gebruiken heb je meer kans om alle snelle acties goed vast te leggen. Een andere tip is om niet steeds op het scherm van je digitale camera te kijken na elke gemaakte foto. Dit lijkt misschien logisch, maar toch wordt dit vaak gedaan. Op deze manier verlies je de focus op de wedstrijd, en heb je kans dat je mooie momenten en acties misloopt.

Als je eenmaal mooie beelden hebt geschoten, zou het natuurlijk zonde zijn om deze enkel op je beeldscherm te bekijken. Gelukkig is het tegenwoordig erg eenvoudig om je digitale foto’s af te laten drukken. Enkele leuke variaties op de standaard afdrukken zijn bijvoorbeeld het printen van behang, of het afdrukken van je foto op canvas. Een mooie manier om je favoriete sportmomenten te herbeleven.

Leave a reply

vereist

vereist

optional