Tips om blessures te voorkomen door hardlopen

29 november 2012 13:10

 

Veel hardlopers krijgen vroeg of laat te maken met blessures. De meest voorkomende blessure is de knieblessure. Het blijft een sport waarbij er veel druk wordt uitgeoefend op de knieën en de rest van de benen. Dit zal altijd blijven, maar er zijn wel manieren om deze druk te verminderen en blessures bij hardlopen in het algemeen te verminderen.

Het gebruik van goede schoenen kan hierbij een hoop helpen. Bij iedere stap die je zet is het eerste contact met je schoenen, deze zullen hierdoor fungeren als schokdempers voor de rest van je lichaam. Schoenen met “air” in de zool zullen dit nog verder dempen, wat een mindere aanslag op de benen geeft. Hiernaast is het erg belangrijk dat de schoenen en sokken goed vormen rondom de voet, dit zal ook blaren voorkomen.

Het strekken wordt ook zeer aanbevolen, echter doen de meeste mensen dit slechts voor het rennen, terwijl het effect zelfs beter is als dit na het rennen gedaan wordt.
Maar misschien nog de belangrijkste tip, begin niet te hard. Veel hardlopers maken de fout door overmoedig ver te rennen. Begin rustig en bouw het langzaam op.

Leave a reply

vereist

vereist

optional