Sintnicolaas pakt goud op EK Indoor

5 maart 2013 15:00

EK_goudEelco Sintnicolaas heeft afgelopen zondag bij het Europees Kampioenschap Indoor in Göteborg een fantastische zevenkamp bekroond met een gouden medaille. Sintnicolaas is pas de eerste Nederlandse meerkamper die op dit loodzware onderdeel de Europese titel indoor verovert. Alsof dat nog niet genoeg was pakte de Dordtenaar met zijn score van 6372 over zeven onderdelen ook nog een Nederlands record.

Sintnicolaas startte in Zweden als nummer één op de wereldranglijst van dit indoorseizoen. Hij liep met 6,88 seconden een persoonlijk record op de 60 meter en daarna liet hij ook bij het verspringen zien in goede vorm te steken. Hij sprong 7,61 meter. Het kogelstoten (14,11 meter) en hoogspringen (2,02 meter) gingen hem minder goed af, waarna hij de leiding kwijtraakte in het klassement. Dit zette hij echter snel recht, want bij de 60 meter horde (7,91 seconden) en 5,4 meter bij het polsstokhoogspringen pakte hij weer de leiding

De afluistende 1000 meter was een fraaie triomftocht voor Sintnicolaas. Met 2.38,73 liep hij overtuigend naar het goud. In 2010 was Sintnicolaas ook al succesvol op een groot kampioenschap. In Barcelona pakte hij zilver op de tienkamp. Na afloop zei hij dat de EK-titel niet eens zijn hoofddoel was.

Leave a reply

vereist

vereist

optional