Roparun voor kanker

2 juni 2014 17:41

FBLogoEen jaarlijkse estafetteloop voor het goede doel is de Roparun. De run start in Parijs en Hamburg en het eindpunt is Rotterdam: een tocht van zo’n 500 km!

In teamverband lopen de renners de hele tocht in 3 dagen. Het team bestaat uit gemiddeld 25 personen, maximaal 8 renners aangevuld met ongeveer 2 fietsers, verzorgers, mensen die de catering verzorgen, chauffeurs en wegkapiteins. Het team is zelf verantwoordelijk voor de taakverdeling.

Geld inzamelen

Er wordt niet enkel door middel van sponsoring geld ingezameld. De teams moeten vooraf ook nog inspanning leveren door het organiseren van activiteiten. Zo zijn er teams die boodschappen voor anderen doen, auto’s wassen of collectes houden. Hiernaast moet elk team loten verkopen voor de loterij. Uiteindelijk ontvangen de drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die het snelst hebben gelopen een prijs tijdens een huldiging. De huldiging is tijdens een eindfeest die enkele weken na de finish plaatsvindt.

Roparun-Motto

Goed doel

Stichting Roparun steunt meerdere doelen, maar één ding hebben ze gemeen: zorg voor kanker. De Roparun werd voor het eerste georganiseerd in 1992 en sinds die tijd is er voor meer dan 57 miljoen euro bij elkaar gelopen. Het richt zich niet enkel op Nederlandse goede doelen, ook goede doelen gericht op zorg met kanker in België, Duitsland en Frankrijk worden ondersteund.

Leave a reply

vereist

vereist

optional