New Balance sponsort Ierse Olympiërs

5 januari 2014 14:17

Het Ierse Olympische team is voor zowel de Winterspelen van 2014 in Sochi als de Zomerspelen van  2016 in Rio de Janeiro van schoenen en kleding voor zien. De Ieren hebben namelijk een sponsordeal gesloten met New Balance, het in Boston gevestigde sportmerk. New Balance is vooral bekend van de comfortabele hardloopschoenen, maar levert daarnaast een breed assortiment aan andere sportschoenen en bijbehorende kleding. Een Amerikaanse sponsor lijkt misschien niet zo voor de hand te liggen voor een Iers Olympisch team, maar is eigenlijk niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het grootste deel van de inwoners van de stad oorspronkelijk van Ierse afkomst is.

athletics-ireland

Outfits voor elke gelegenheid

New Balance zal de Ierse sporters in elke denkbare situatie tijdens de Spelen van de juiste kleding en schoenen voorzien. Zo is er natuurlijk hoogwaardige kleding voor tijdens de wedstrijden, maar zorgt het merk ook voor passende outfits tijdens de warming-up. Zelfs voor de momenten van vrije tijd die de sporters hebben zal er kleding door New Balance worden geleverd. Pat Hickey, president van de Olympic Council of Ireland zegt blij te zijn met de sponsordeal. Volgens hem zijn de Olympische Spelen het belangrijkste sportieve toneel ter wereld en is een goede uitstraling daarbij onmisbaar.

Zorgvuldige gekozen samenwerking

Hoewel we hier in Nederland New Balance vooral kennen van de trendy sneakers met het uit duizenden herkenbare logo, begeeft het bedrijf zich wereldwijd wel vaker op het terrein van sponsoring. Daarbij worden er wel specifieke afwegingen gemaakt, waarbij het betreffende team ook wel echt bij het bedrijf moet passen. Andere teams die New Balance sponsort zijn onder meer de Melbourne Football Club in Australië, het lacrosse-team van de Boston Cannons en individuele sporters als basketballer Matt Bonner (San Antonio Spurs) en de Canadese tenniser Milos Raonic.

Leave a reply

vereist

vereist

optional