Hilda Kibet alsnog brons 2010

8 november 2012 12:58

De Nederlandse atleet Hilda Kibet uit Castricum is gespecialiseerd in het lopen van de langere afstanden. Zij heeft al redelijk wat titels op haar naam staan, maar krijgt er een paar jaar na dato waarschijnlijk nog eentje bij. Tijdens het EK werd de 31-jarige atlete namelijk vierde tijdens de tien duizend meter. De Russische Inga Abitova werd bij dit toernooi eerste. Maar kort geleden is Inga geschorst door de Russische atletiekbond vanwege erg afwijkende waarden op haar bloedpaspoort, zij zal hierdoor gedurende twee jaar niet meer mogen meedoen met atletiekwedstrijden.

Naast de schorsing zullen de titels van Abitova haar ook afgenomen worden, waaronder haar overwinning op het EK in 2010. Aangezien Hilda op dat toernooi vierde geworden was zou zij hierdoor doorschuiven naar de derde plaats en hiermee alsnog brons in de wacht slepen. Of dit daadwerkelijk het geval is zal apart besloten worden door de Europese atletiekbond, maar er zijn grote kansen dat Hilda alsnog deze prijs op haar naam mag zetten.

Hoe dan ook traint de Nederlandse atleet volop door, de marathon van Turijn stond deze maand op de planning waar ze tweede is geworden met een tijd van 2.25.46.

Leave a reply

vereist

vereist

optional