Hardlopen met je mobiele telefoon

14 november 2012 13:09

Oorspronkelijk nam men vaak de walkman mee tijdens het hardlopen en later werd dit de mp3speler. Mensen vonden het ontspannender om naar een lekker muziekje te luisteren tijdens het hardlopen. Hiernaast gebruikte men geen elektronica bij het hardlopen, maar met de komst van vele applicaties op de huidige smartphones is dit flink veranderd.


Een veelgebruikte app voor de smartphone is er een genaamd Runkeeper. Runkeeper is een app die wereldwijd al door meer dan 12 miljoen mensen wordt gebruikt en dit aantal blijft maar stijgen. De app meet uw snelheid, afgelegde afstand en hoe lang u al bezig bent. U kunt zelf instellen als u bepaalde doelen wilt halen zoals een snelheid of een afstand. De app houdt hierna uw schema bij en na een periode kunt u zien hoe uw vooruitgang is ten opzichte van eerdere sessies.

Mocht u nog geen smartphone hebben dan kunt u er tegenwoordig goedkoop een aanschaffen. In combinatie met een sim only hoeft u hier niet veel voor kwijt te zijn. Op een locatie met wifi kunt u zelfs de applicaties voor niks downloaden, hierdoor hoeft u geen abonnement te hebben voor uw telefoon.

Leave a reply

vereist

vereist

optional