Groeneveld wordt ‘Social Media-manager’ van Team4Gold

29 september 2015 17:21

groeneveld team4gold

De revaliderende marathonschaatser Christijn Groeneveld heeft in de nieuwe ploeg van Ireen Wüst. een nuttig tijdverdrijf gevonden in lijn met zijn beroep. De komende tijd zal hij schaatsfans via sociale media op de hoogte houden van alle ins en outs van Team4Gold.

“Het is voor mij een mooie afleiding”, vertelt Groeneveld, die nog een lange weg naar herstel voor zich ziet. “Ik wil de fans laten kennismaken met het team, zodat ze niet alleen Ireen Wüst kennen.” De 30-jarige Nederlandse marathonkampioen op natuurijs (2013) kwam vorig jaar in Inzell ten val, waarbij hij een zware rugblessure opliep. Uit de reacties die hij op Facebook krijgt, nadat hij in een eerste Team4Gold-post ‘met veel trots en plezier’ zijn nieuwe functie aankondigde, blijkt dat het Nederlandse publiek hem in de revalidatie bijstaat.

Verweij bij Team4Gold

Team4Gold bestaat momenteel officieel uit schaatsers Jos de Vos, Patrick Beckert, Lucas van Alphen en Haralds Silovs en schaatsters Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje. Deze maand werd tevens bekend dat Koen Verweij zich bij Team Wüst schaart. Niet verrassend voor sommigen, zoals we op sociale media zagen hoe goed de twee schaatsende kamergenoten het in Sotsji met elkaar konden vinden.

koen-verweij-ireen-wüst-en-sven-kramer-anp

Ondanks dat grote namen als Verweij en De Jong en trainers/adviseurs Rutger Tijssen en Gerard Kemkers zich bij het clubje gevoegd hebben, biedt de toekomst nog niet veel zekerheid voor Team4Gold. Doordat er nog geen hoofdsponsor is aangesloten, laat het grote geld namelijk nog even op zich wachten. Wüst, die zowel Groeneveld, Kemkers als Verweij kent van haar tijd bij de TVM schaatsploeg, gaf begin dit jaar aan dat het uitblijven van een hoofdsponsor haar nog geen zorgen baart.

 

Leave a reply

vereist

vereist

optional